Stichting Ouderbelangen

De stichting Ouderbelangen o.b.s. De Vogelenzang is in oktober 2011 opgericht door een stel enthousiaste ouders. Zij stelt zich ten doel om de school, haar leerlingen en de schoolorganisatie te ondersteunen zowel financieel als anderszins.

Criterium voor de ondersteuning is dat ze positief stimulerend dient te zijn voor de leerlingen, de schoolfaciliteiten en het schoolleven op o.b.s. De Vogelenzang. Zo heeft zij een bijdrage kunnen leveren aan het opknappen van de schoolpleinen. De aanschaf van nieuwe touchscreens en computers wordt mede mogelijk gemaakt door de Stichting.

De Stichting heeft de volgende bronnen van inkomsten:
  • Opbrengst Tussen-de-middagopvang
  • Sponsorloop
  • Verkoop loten

Jaarlijks overlegt de schooldirectie met het Stichtingbestuur en de medezeggenschapsraad over de door de school gewenste ondersteuningsdoelen. Deze doelen moeten uiteraard passen binnen de doelstelling van de stichting.